Kalender

AGENDA

 

9 Februari 2018: Thema Kikvorsperspectief       jury - Veldegem

9 Maart 2018: Thema Lijnenspel                          jury - Bredene

16 Maart 2018: om 20u in 't Verschil - Photoshop Kevin Plovie

13 April 2018: Thema Travel                                    jury - Aartrijke

14 april 2018: avondopname's Gent

11 Mei 2018: Thema Portret                                    jury - Veurne

10 juni 2018: Roofvogelshow De Kouter

15 juni 2018:  Foto van het jaar                  jury - Lede

1 juli 2018: clubuitstap naar ...

2 september 2018: auto-uitstap Route '14-'18

17 november 2018: Feestmaaltijd in Salons De Vrede Ichtegem

23-24-25 november 2018: Digishow in Kruispunt te Eernegem

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uitleg over de Thema’s 2017/2018:

 

- Dichtbij of Macro: Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

 

- Minimalisme:Zo min mogelijk! Less is more.De kracht van de eenvoud-een lijn-een kleur-twee kleuren,meer niet,kan heel mooi zijn.Soms gaat het enkel om het grafische effect.Een simpele donkere armleuning tegen een witte muur kan heel mooi zijn.Hoe simpeler hoe meer zeggingskracht.Dat geldt eigenlijk voor alles:woorden,beelden,kleuren.

 

- Kikvorsperspectief:Een foto genomen in kikvorsperspectief is een foto waarbij het standpunt zich lager dan het onderwerp bevindt.Bekijk het eens van een andere kant(van beneden naar boven).Ga bv.eens zittend fotograferen.

 

- Lijnenspel: Om je foto net iets spannender te maken of dat 'Wauw'-effect te geven kun je gebruik maken van lijnen. Dit kunnen lijnen zijn in alle soorten en maten. Verticale, horizontale, maar ook diagonale lijnen en rondingen. Als je een foto bekijkt waarbij de fotograaf goed gebruik heeft gemaakt van lijnen, nemen de lijnen je mee door de foto.

 

- Travel:Hier wordt bedoeld dat men opnamen maakt waarbij men de cultuur of het leefmilieu van de volkeren of landen toont.Hier mag wel geposeerd worden.

 

- Portret: Een portret kan een geposeerde foto zijn, maar ook net zo goed een ongeposeerde foto waarbij het onderwerp zich misschien niet eens van de camera bewust is. Dit laatste levert soms een echtere situatie